Onze gezamenlijke passie voor paarden en dressuur dateert van onze ontmoeting in 1995.  Als oudere beginnelingen , maar leergierig,  hebben wij een mooie ervaring opgedaan. Opgebouwd met paarden die wij zelf opgeleid hebben alsmede door de verschillende nationale en internationale wedstrijden aan dewelke, wij zowel als ruiter, raadgever of groom supporter  hebben  deelgenomen.

Wij hebben niet de pretentie ons professionelen te noemen.  Wij hebben namelijk ons eigen werk maar de beroepsmensen beschouwen ons als amateurs met een professioneel niveau. 

Na een debuut bij het manege Bruneel in Kampenhout, en wat mij betreft na een korte stage  bij Arlette Holsters, hebben wij gedurende 5 jaar onze opleiding vervolmaakt bij Sophie Van Lent Baetens.  Hierna besloten wij samen te werken met Jan Dupont die sinds 10 jaar onze trainer is.

Scoobydo en Gris Nez, onze eerste paarden, hebben onze jeugddroom waargemaakt.  Het was slechts het begin van de lange weg naar het Dressuur…

Scoobydo (BWP FortuinZ) gekocht als veulen van 3 maanden, heeft ervoor gezorgd dat ik ervaring in de dressuurwedstrijden voor jonge paarden (4-5-6 jaar) heb opgedaan door zich telkens te plaatsen in de finale van de Beker van België en het Kampioenschap.  Mijnheer Klaus Balkenhol (vermaarde Duitse trainer) zei tijdens de finale van de 4-jarige “een goed paard van een amateur bereden door een amateur, doe zo verder !”.  Ik ben er in gelukt met mijn paard in wedstrijden tot op niveau Inter 1 door te stoten.  Tijdens één van de voorstellingen van Scoobydo werd ik door mijnheer  Henk Van Bergen (gerenomeerde Nederlandse trainer) geprezen voor de kwaliteit van mijn dressuur.  Scoobydo heeft zijn carriere van Lichte Tour in Finland verder gezet.

 

 

 

 

Gris Nez (CSL Genever), eerste paard van Martine, aangeschaft bij een vriendin, dankzij wie alles begonnen is, heeft hem opgeleid tot op het niveau St Georges.  Ze zijn opgeklommen van niveau E tot St Georges met verschillende overwinningen.


Wij zijn met jonge paarden herbegonnen, zowel de onze als die van andere ruiters.  Gedurende een vijftiental jaren hebben wij een tiental paarden opgeleid tot op het niveau Lichte Tour.  Sommige paarden waren een echte uitdaging.  Zonder onze leerschool bij Sophie en onze training bij Jan, onze mentor geworden, hadden wij deze uitdagingen niet aangekund.

Ik heb eveneens de voldoening gehad sommige van mijn leerlingen en hun paard tot op wedstrijden van niveau 0 tot niveau 5 te kunnen laten deelnemen.  Alsmede de zovele anderen die aan geen wedstrijden hebben deelgenomen maar wiens verwezenlijkingen evenveel lof verdienen.

De wedstrijd is voor ons geen doel op zich maar een middel om de juistheid van onze opleiding te toetsen.  Wannner een paard klaar is voor westrijdniveau nemen wij deel om nog meer ervaring op te doen en deze te kunnen delen met onze leerlingen. 

 

 

 

 

 

 

 

Création du site par Damien Mercier